Welkom Verwarming Licht & geluid Geur Special effects Brandveiligheid Bouw Saunastenen Contact

Het verschil tussen infrarood(licht)stralers in een infraroodlichtcabine en stralingswarmte in de traditionele Finse sauna.


In de traditionele en hete (Finse) sauna ontvangt de huid stralingswarmte vanaf de wanden, het plafond en de kachel. Stralingswarmte is infrarood licht dat op en in de huid wordt omgezet in warmte. Onderzoek heeft uitgewezen dat er bij een hout-temperatuur van tenminste 80 graden Celsius een golflengte infrarood licht ontstaat dat tot diep in de huid en zelfs (bij hogere temperaturen) tot net onder de huidlagen, in het onderhuids spierweefsel, kan doordringen.


Voor mensen die deze hoge temperaturen niet wensen zijn er elektrische infraroodstralers op de markt. Deze stralers geven een spectrum infraroodlicht af waarbij de omgevingstemperatuur onbelangrijk is. Toch is het wel prettig om wat warmte vanaf de infraroodstralers te ervaren en een warmtestraling te ontvangen die ook de zweetklieren tot productie aanzetten.


Kort door de bocht dringen kortgolvige IR-stralen diep tot ver onder de huid door. Dit kan zelfs verbrandingen in het lichaam geven bij ondeskundig gebruik. Deze stralers worden dan ook alleen maar therapeutisch en onder deskundig toezicht toegepast.


Elipse Infrarood stralers

Binnen de spa, sauna en thermen moet u, of moeten uw gasten zich, zonder vooraf een uitvoerige gebruiksaanwijzing te hoeven lezen, veilig maar ook effectief kunnen verwarmen. Langgolvig infrarood zorgt voor opwarming van de lucht en het huid-oppervlak, maar is nauwelijks in staat de huidlagen te passeren. Deze, overigens veilige, straling zorgt wel voor een aangenaam warm gevoel zoals bijvoorbeeld toegepast bij terras-verwarming.  


Het emissiespectrum van de stralers die WellnessProfs toepast richt zich voornamelijk op het middenspectrum, met daarnaast een kleine hoeveelheid net in het kortgolvig IR voor een diepere verwarming, en een geringe hoeveelheid langgolvig IR voor een fijne warmtebeleving. Zo lijkt de ideale combinatie te zijn gevonden voor algemeen professioneel /openbaar gebruik, zonder risico’s op schade aan de huid of het onderliggende spierweefsel.   

 

Een niet onbelangrijk voordeel van het toepassen van deze infraroodlichtstralers is dat zij ogenblikkelijk na inschakelen werken. Dit in tegenstelling tot de traditionele Finse sauna, die toch een aanzienlijke opwarmtijd nodig heeft voordat deze effectief gebruikt kan worden.


Het plaatsen van infraroodstralers laat veel creativiteit toe. Wij passen ze toe in een sauna-achtige omgeving, vrijstaand verwerkt in bijvoorbeeld een zuil, in zoutsteenruimten (mits goed toegepast met de juiste tegen zout behandelde armaturen ideaal), in wanden, plafonds, enz.


MAAK EEN KENNISMAKINGSAFSPRAAK


BEL MIJ