Welkom Verwarming Licht & geluid Geur Special effects Brandveiligheid Bouw Saunastenen Contact

De principes van sauna’s van toen zijn er gelukkig nog steeds. Ze worden nog frequent, soms met geringe aanpassingen, zo gebouwd. Toch staat de sauna-wereld open voor veranderingen tot de wereld die tegenwoordig wellness heet en waar beleving centraal staat. Niet meer dat saaie warm-witte wandlampje, maar mee kleurende ledlines, plafonds in bijvoorbeeld ‘biosauna’s’ die volledig, om de paar minuten, langzaam van kleur veranderen. Dan hebben wij het nog niet over de sauna-theatertjes die op dit moment als opgiet/Aufguss sauna ontstaan met volledig DMX-gestuurde (geprogrammeerde) verlichting waarin de huidige saunameester zijn of haar show laat zien of prachtige sterrenhemels die een stoombad of kruidentempel kunnen laten fonkelen. Ook verlichting om een zoutsteen saunawand mooi te doorlichten is trendy.  


Niet alleen (mood)verlichting is de laatste jaren enorm belangrijk geworden, ook aan kwaliteit van audio in de faciliteiten worden steeds meer eisen gesteld. Waterdichte luidspreker systemen voor natte ruimten, hittebestendige en condensatiebestendige luidsprekers in sauna’s tot complete zware installaties met forse subwoofers in eventsauna’s.   


Waar wij tegenaan lopen is dat het standaard aanbod van (led)verlichting en audio niet bestand is tegen een hoog vochtgehalte en zeker niet tegen langdurig hoge sauna-temperaturen. Ach, een onder de banken geplaatste standaard luidspreker blijft wel geluid geven hoor, maar of het na een tijdje nog echt profi klinkt? Samen met een aantal specialisten heeft WellnessProfs gewerkt aan programmeerbaar licht en geluid dat wel blijft werken onder extreme omstandigheden. Wij kopen verschillende onderdelen in, verbouwen dit hier en daar, voegen zaken toe en maken uiteindelijk uw op maat gemaakte installatie die bij een relatieve luchtvochtigheid van 100% (stoombad) of bij een temperatuur van 95oC (sauna) gewoon blijft werken.


Daag ons uit om ook uw vraagstukken bij ons neer te leggen en te laten uitvoeren. Wij zeggen altijd: ‘Binnen de wellness is niets standaard, maar alles kan!’


         


MAAK EEN KENNISMAKINGSAFSPRAAK


BEL MIJ


Licht en geluid by WellnessProfs