Welkom Verwarming Licht & geluid Geur Special effects Brandveiligheid Bouw Saunastenen ContactDe op gas gestookte PYRAMID (Piramide saunakachel) is nog steeds nummer 1 op het gebied van sauna-verwarming in professioneel intensief gebruikte sauna’s in Nederland, België en Duitsland.


En dat is ook geen wonder. Er is geen veiliger en efficiënter op gas gestookt systeem op onze aardbol met zo’n extreem hoog rendement. Sinds 1987 zijn er dan ook honderden PYRAMID saunakachels geplaatst.


WellnessProfs heeft vanaf 2014 alle rechten, de unieke ontwikkeling en verkoop van de Pyramid (Piramide) saunakachels, adviseert en levert aan zowel de dealer, installateur, saunabouwer als aan de eindgebruiker zoals sauna’s, wellness-resorts, hotels, recreatie-centra, enz.


Alle saunakachels worden op maat gemaakt en en dagelijks werkt een team van specialisten aan ontwerp, veiligheid, functionaliteit en energiebesparing. Er is dan ook geen Pyramid saunakachel gelijk. De techneuten van het eerste uur zijn nog steeds betrokken bij de bouw van onze saunakachels.


Installatie, onderhoud en hulp bij storingen hebben wij neergelegd bij onze vaste partner PeRi Duurzaam. Zo bent u, 24 uur per dag en 7 dagen per week, verzekerd van hulp door experts die de PYRAMID saunakachel door en door kennen.


Meer informatie over de PYRAMID saunakachel

 

De moderne savusauna (rooksauna) wordt anno 2017 ook op pellets gestookt. De techniek van een huidige pelletbrander laat namelijk veel nadelen van de traditionele manier van stoken achter zich.

Op dit moment zijn wij op zoek naar een sauna-bedrijf of wellness-resort dat het met ons aandurft om als eerste de professionele SPHERE savusauna op de kaart in Nederland te zetten.

Interesse? Dan zien wij uw reactie meer dan graag tegemoet.

Hier treft u een korte film impressie aan over de savusauna op pellets gestookt


Elektrische saunakachels verdienen meer respect dan ze van vele ontvangen. Voor groot verbruikers als saunabedrijven en wellness-resorts wordt elektriciteit steeds aantrekkelijker (goedkoper) en er komt dan ook steeds meer aandacht voor saunaverwarming op elektriciteit.

Wij kunnen genoeg elektrisch vermogen als warmte in uw sauna stoppen, daar liggen geen uitdagingen. Ook voor opgiet-sauna’s is de elektrische saunakachel zeker geschikt te maken. De uitdaging kan liggen in de beperkingen van ons elektrisch net. In tegenstelling tot veel omringende landen heeft Nederland zich in het verleden voornamelijk gericht op het verwarmen op aardgas.

Nu ‘wij’ het gebruik van fossiele brandstoffen willen verminderen en uiteindelijk willen staken, gaat veel aandacht uit naar elektriciteit. Wij zijn er klaar voor. Of uw bedrijf er klaar voor is vraagt even om goed voor-overleg met uw huisinstallateur, energie leverancier en netbeheerder.

Meer informatie over de elektrische saunakachel


WellnessProfs is vaste partner binnen het team van Stijlvol Wellness. Stijlvol Wellness richt zich op saunabouw en het bouwen van wellness-faciliteiten in de breedste zin van het woord. Van Kelo sauna tot kleedruimte, van stoombad of kruidentempel tot belevings-saunagrot. Stijlvol Wellness heeft een groot aantal mooie projecten op haar naam staan.

Nieuwsgierig geworden?

Bezoek dan onze website eens.

 

Voor sommigen gaat er niets boven een echte op hout gestookte saunakachel. En eigenlijk hebben zij helemaal gelijk. Als het stoken op hout past binnen uw bedrijf of privé-sauna, hebben wij een aantal pareltjes van hout saunakachels, binnen of buiten gestookt. Natuurlijk van het Finse kwaliteitsmerk Narvi, maar ook van Kota en Aito uit de Narvi familie.


Lees verder

De op hout gestookte saunakachel


Sauna verwarming door middel van een sauna pelletkachel is een nieuwe ontwikkeling waarin wij samenwerken met PTH (een ervaren expert op het gebied van biomassa-verbranding), SLH en het Finse merk Narvi als producent. In tegenstelling tot de traditionele op hout gestookte saunakachel is de pellet saunakachel volautomatisch en thermostaat gestuurd.

Meer lezen over de pellet saunakachel


De saunakachels van WellnessProfs


MAAK EEN AFSPRAAK


BEL MIJ

HOUTKACHELS