Welkom Verwarming Licht & geluid Geur Special effects Brandveiligheid Bouw Saunastenen Contact


Saunastenen in verschillende formatenDe saunastenen vormen de ziel van een sauna, vertelde eens een zeer gewaardeerd collega. En hij heeft meer dan gelijk. Saunastenen krijgen over het algemeen niet de aandacht die zij verdienen en bepalen voor een groot deel het klimaat van een sauna. Afhankelijk van de intensiteit van gebruik moeten saunastenen periodiek vervangen worden. Doet u dit te laat, dan loopt de convectie van lucht in de saunakachel terug en uw energieverbruik omhoog. Ook gaat de sauna in negatieve zin anders aanvoelen. Uiteindelijk breken en verstoffen de saunastenen waardoor de saunakachel letterlijk potdicht gaat zitten. Zelf merkt u daar weinig van. Het is een langzaam sluipend proces. Pas als het eigenlijk al te laat is heeft u het gevoel dat de kachel het niet zo goed meer doet.


WellnessProfs betrekt kwalitatief hoogwaardige Diabase Olivijn saunastenen uit Finland. Dit zijn stenen die niet alleen het meest opgewassen zijn tegen langdurige hitte, maar ook tegen het plotseling afkoelen zoals bij een water opgieting. De stenen hebben een keurmerk dat zij vrij van straling zijn. Radion komt veel voor in gesteente en is ziek makend. Op hoofdpijnklachten zit immers niemand te wachten.


- Voor elektrische saunakachels leveren wij saunastenen van 5 tot 10 cm in dozen a 20 kg.

- Voor gas-, hout- en pellet-gestookte saunakachels leverens wij saunastenen van 10 tot 15 cm in dozen van 20 kg en saunastenen overwegend groter dan 15 cm in dozen van 30 kg.

- De allergrootste saunastenen zijn letterlijk brokken van 20 tot 30 cm groot en leveren wij vanaf 250 kg. Deze worden eigenlijk alleen in het PYRAMID verwarmingssysteem gebruikt met steen-massa’s van 500 kg of meer.


Het is belangrijk dat het formaat stenen overeenkomt met de opgave van de fabrikant van de saunakachel! Zeker bij elektrische saunakachels moeten de spiralen ruimte houden om te kunnen uitzetten en krimpen. Anders sneuvelen de elektrische spiralen.


Mail de hoeveelheid en het formaat van de saunastenen aan email@wellnessprofs.com en u ontvangt snel en vrijblijvend onze dagprijs! Vanzelfsprekend kunnen wij uw saunastenen ook vervangen.