Welkom Verwarming Licht & geluid Geur Special effects Brandveiligheid Bouw Saunastenen Contact

Wie is WellnessProfs


Van de ondernemer achter WellnessProfs, Erik Bierenbroodspot (1962), wordt verteld dat hij uit de baarmoeder van het Nederlandse saunabedrijf komt. Als kind is hij vanaf eindjaren ‘70 opgegroeid in één van de eerste commerciële saunabedrijven van Nederland. Na een opleiding tot verpleegkundige en een aantal specialisaties is Erik in 1987 terug in het saunavak gekomen en heeft gefunctioneerd binnen vele management- en directie-teams. Zowel de branche als Erik hebben zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot wat wellness nu is. En de tijd staat niet stil!


Naast de opgedane ervaringen heeft Erik een passie opgebouwd voor kennisoverdracht. Dit blijkt niet alleen uit zijn huidige advies- en coachingswerkzaamheden maar ook uit zijn jarenlange ervaring in het verzorgen van diverse opleidingen en trainingen. Voorbeelden zijn de Vakopleiding Saunabedrijf (NSV) en de wellness-opleidingen als die van ROC Rijn IJssel in Arnhem. In 2001/2002 heeft Erik een aantal studies voor legionella-preventie in leiding- en zwemwater gevolgd en heeft een aantal succesvolle projecten op zijn naam staan, ook ver buiten de wellnessbranche.


Buiten Erik zijn corebusiness om is hij medeoprichter en jaren lang voorzitter geweest van de marketing-organisatie SPA en route, van de Saunameester-vereniging en Beautyday NSV, heeft hij het bestuur van de Thermen & Beauty-group Nederland ter zijde gestaan, is hij adviseur bij vele wellness-bedrijven, bedrijfsmakelaars en projectontwikkelaars, schrijft hij columns voor diverse vakbladen en ontwikkelt hij marketingplannen voor sauna gerelateerde wellness-bedrijven.


Erik heeft in de loop van de 30 professionele wellness-jaren een groot netwerk aan deskundigen in alle wellness-disciplines opgebouwd zodat vrijwel elke uitdaging op het gebied van saunabouw aangegaan kan worden. Begin 2014 hebben Stijlvol Wellness (saunabouw en ontwerp), en WellnessProfs een intense samenwerking beklonken waarbij expertise en ambachtschap hand in hand gaan. Zo realiseren zij binnen dit team wellness-faciliteiten die werken, waarbij u mag denken aan massieve sauna’s (kelo en vuren), saunacabines, infraroodlichtcabines, stoombaden, kruidentempels, zoutruimten, whirlpools, zwembaden, enzovoort.


WellnessProfs heeft op 1 maart 2014 de fabricage, verkoop en ontwikkeling overgenomen van de originele Prramide saunakachel van IHT-Almelo. Deze is tot 1 december 2016 onder de naam van Stijlvol Wellness in de markt gezet, daarna rechtstreeks onder de naam WellnessProfs. Met PeRi Duurzaam installatietechniek is een samenwerking overeen gekomen betreft installatie, onderhoud en storingsdienst 24/7, zodat wij letterlijk de saunagasten niet in de kou hoeven te laten staan bij uitdagingen met een sauna-verwarmingssysteem.


Op het gebied van elektrische saunakachels en op pellets of hout gestookte saunakachels is WellnessProfs official dealer van het Finse kwaliteitsmerk Narvi, Kota en Aito.


Bel voor een vrijblijvend informatief gesprek. Ik zie uw reactie met belangstelling tegemoet.

MAAK EEN KENNISMAKINGSAFSPRAAK


BEL MIJ