Infraroodstralers

Een infraroodlichtcabine (wat ons betreft ten onrechte ook wel een infraroodsauna genoemd) verwarmt het lichaam eigenlijk op eenzelfde wijze als een hete traditionele Finse sauna. Het grote verschil is de omgevingstemperatuur. Het houten plafond en de wanden van een Finse sauna geven bij een temperatuur van tenminste 80 graden Celsius een warmtestraling af dat diep tot onder de huidlagen doordringt. Bij een infraroodlichtcabine zorgen elektrische infraroodstralers voor deze stralingswarmte en is de omgevingstemperatuur ondergeschikt. Wel is het belangrijk om de juiste infraroodstralers te gebruiken met het juiste spectrum aan infraroodlicht. Het voordeel van infraroodstralers is dat deze binnen een aantal seconden na inschakelen al een juiste warmtestraling geven, daar waar een traditionele sauna ‘gaar’ moet zijn en een veel langere opwarmtijd nodig heeft. Een infraroodstraler wordt dan ook pas ingeschakeld bij daadwerkelijk gebruik.

Het spectrum infraroodlicht (IR) dat wij groep A noemen (of kortegolf infrarood) dringt het diepst tot onder de huidlagen in het spierweefsel door. Bij een te grote dosis IR-A voelt een infraroodstraler vaak te intensief aan en bij een te lange intensieve blootstelling aan te veel IR-A kan zelfs beschadiging/verbranding van de huid optreden. IR-C (of langegolf infrarood) dringt daarentegen nauwelijks in de huid door, maar zorgt wel voor een aangename warmte-ervaring. Deze straling treft u bijvoorbeeld aan in terrasverwarming. Alleen IR-B (of middengolf infrarood) komt eigenlijk net niet diep genoeg in de huid om het weefsel effectief goed te verwarmen. En dat is nu net wel wat wij wensen.  Daarom passen wij de veilige, van origine door Philips ontwikkelde, infraroodstralers toe die 20% IR-A, 60% IR-B en 20% IR-C toe in eigen ontwikkelde armaturen. Hiermee lijkt de ideale infraroodstraler voor veilig openbaar (zonder deskundige begeleiding) gebruik gevonden te zijn.

De armaturen van de infraroodstralers worden speciaal voor ons gemaakt en kunnen op diverse manieren door u  of ons verwerkt of ingebouwd worden in wanden, zuilen of elementen. De infraroodstralers zijn in 350, 500 en 750 Watt leverbaar. De afstand tot het lichaam is leidend in de juiste keuze. Wij ontwerpen graag uw regelkast om bijvoorbeeld elke zitplaats separaat voor een gewenste tijd in te kunnen schakelen. Een complete infraroodlichtcabine voor u ontwerpen en installeren heeft natuurlijk helemaal onze voorkeur. Nodig ons eens uit voor een geheel vrijblijvend informatief gesprek.