Infraroodstralers

Een infraroodlichtcabine (wat ons betreft ten onrechte ook wel een infraroodsauna genoemd) verwarmt het lichaam eigenlijk op eenzelfde wijze als een hete traditionele Finse sauna. Het grote verschil is de omgevingstemperatuur. Het houten plafond en de wanden van een Finse sauna geven bij een temperatuur van tenminste 80 graden Celsius een warmtestraling af dat diep tot onder de huidlagen doordringt. Bij een infraroodlichtcabine zorgen elektrische infraroodstralers voor deze stralingswarmte en is de omgevingstemperatuur ondergeschikt. Sterker nog, u kunt de infraroodstralers prima in een open ruimte verwerken. Een sauna is niet perse noodzakelijk. Wel is het belangrijk om de juiste infraroodstralers te gebruiken met het juiste spectrum aan infraroodlicht. Het voordeel van infraroodstralers is dat deze binnen een aantal seconden na inschakelen al een juiste warmtestraling geven, daar waar een traditionele sauna ‘gaar’ moet zijn en een veel langere opwarmtijd nodig heeft. Een infraroodstraler wordt dan ook pas ingeschakeld bij daadwerkelijk gebruik.

Het spectrum infraroodlicht (IR) dat wij groep A noemen (of kortegolf infrarood) dringt het diepst tot onder de huidlagen in het spierweefsel door. Bij een te intensieve dosis IR-A kan beschadiging/verbranding van de huid optreden. IR-C (of langegolf infrarood) dringt daarentegen nauwelijks in de huid door, maar zorgt wel voor een intensieve warmte-ervaring. Deze straling treft u bijvoorbeeld aan in terrasverwarming. De straling is eigenlijk niet geschikt om vlak voor te zitten. Alleen IR-B (of middengolf infrarood) komt eigenlijk net niet diep genoeg in de huid om het weefsel effectief goed te verwarmen. En dat is nu net wel wat wij wensen. Daarom passen wij de veilige infraroodstralers toe die een effectieve straling hebben in het veilige middengolf gebied tot maximaal 1800 nanometer, net in het korte golf gebied. Hiermee is de ideale infraroodstraler voor veilig openbaar gebruik (zonder deskundige begeleiding) gevonden. Het zichtbare licht beneden de 600 nanometer wordt gefilterd zodat er alleen een warme rood-oranje gloed overblijft.

WellnessProfs levert, en installeert indien u dit wenst infraroodstralers voor infraroodlicht-cabines en -opstellingen, al of niet met schakelmateriaal en timers zowel voor professioneel als  voor privé gebruik in de vermogens 350, 500, 750 en 1300W.