saunakachel, houtpellets, pellets, pallet

Saunakachel op houtpellets een feit

Wij verwachten in juni 2019 de allereerste professionele volautomatische op houtpellets gestookte saunakachel te kunnen presenteren. De leverbare vermogens zullen vooralsnog 40 en 80kW zijn, beide in twee uitvoeringen, de standaard en de Velvet-uitvoering. Dit zijn saunakachels voor de professionele branche voor sauna’s tot ruim 100m3 inhoud bij gebruik van 1 op houtpellets gestookte saunakachel.

Pellets zijn cilindertjes van geperste biomassa die worden gemaakt van snoeihout of houtafval zoals zaagsel en houtkrullen. Wij noemen het stoken op houtpellets CO2-neutraal aangezien dezelfde hoeveelheid CO2 uitstoot van de pelletbrander gelijk is aan de hoeveelheid CO2 die tijdens de groei van het plantaardig materiaal aan de lucht onttrokken is. Dit past volledig in het beleid van de overheid die het gebruik van fossiele brandstoffen zoals aardgas in rap tempo wil terugbrengen en ernaar streeft om in 2050 de aardgaskraan vrijwel volledig dicht te draaien.

Natuurlijk is saunaverwarming op elektriciteit mogelijk het meest voor de hand liggende alternatief, maar hebben de netbeheerders en u de mogelijkheid om alle voorzieningen waarbij nu (aard)gas wordt gebruikt om te zetten naar elektriciteit? Wim Willeboer (RWE) geeft zelfs aan dat wij, al zetten wij het hele land vol met windmolens en zonnepanelen, er perioden zijn waarbij andere vormen van energie noodzakelijk zijn. Biomassa is altijd beschikbaar.

Wij verwachten dat de stookkosten van een saunakachel op houtpellets concurrerend is aan het stoken op aardgas. Aangezien de gastarieven en energiebelasting op aardgas alleen maar zullen gaan stijgen ligt er een toekomst open voor alternatieven als houtpellets.

Interesse om geheel vrijblijvend samen te kijken wat het verwarmen van uw (professionele) sauna op houtpellets voor u kan betekenen?

Bel of mail voor een afspraak.