Sauna-verwarming

In het jaar 2020 wil onze overheid dat 14% van alle gebruikte energie in Nederland duurzaam is. In 2023 is dit 16% en in 2050 moet bijna alle energie van duurzame bronnen afkomstig zijn. De uitstoot van CO2 moet dan 80 tot 95% minder zijn (referentie 1990). Voor bedrijven die de transitie niet weten te maken, is uiteindelijk geen plaats in een CO2-arme economie, aldus stelt de overheid.

Daar waar de keuze van brandstof voor saunaverwarming binnen de saunabranche tot voorkort vrijwel altijd op aardgas viel, dat was immers ruim voor handen en de meest voordelige manier van verwarmen, worden energieleveranciers en ondernemers nu gestimuleerd zonne-energie, wind-energie, bio-energie, aardwarmte en waterkracht in te zetten. De tijd om na te denken over het gebruik van CO2 uitstoot vriendelijke energie bij nieuwe sauna-verwarmingsinstallaties gaat dus met de dag belangrijker worden.

Als producent en leverancier van de alom bekende Piramide sauna-gaskachels worden ook wij gestimuleerd de gaskraan voorzichtig te gaan dichtdraaien. Samen met een technisch team en Narvi Finland hebben wij goede en duurzame sauna-verwarmingssystemen ontwikkelt op elektriciteit en biomassaverbranding (hout-pellets) als volwaardig alternatief op (aard)gas. Dat klinkt niet zo spannend, maar in een aardgas-land als Nederland is het dat wel het geval. Een sauna vraagt immers een groot vermogen aan energie. Een kleinere sauna slurpt al graag een 20kW aan energie, grotere opgietsauna’s soms meer dan 80kW. Tel alle energie-slurpende faciliteiten maar eens bij elkaar op. Technisch gezien zijn wij goed in staat sauna-verwarmingssystemen met een extreem hoog vermogen te produceren. Wat elektrische verwarming betreft is onze limiet uw hoeveelheid beschikbare elektriciteit. Wij verwachten dat, zeker bij buitensauna’s, ook het verwarmen van sauna’s op hout-pellets gaat doorbreken. WellnessProfs heeft samen met de Suomi Group en Narvi Finland op hout-pellets gestookte sauna-kachels ontwikkeld voor professioneel gebruik en is hierin wereldwijd marktleider.

Het werken aan een goed plan om voor 2023 de eerste stappen gezet te hebben en in 2050 klaar te zijn voor een broeikasgas-vrije uitstoot is voor u als ondernemer binnen de sauna-branche noodzakelijk. Wij ondersteunen u hier graag in. Bel of mail ons en maak een geheel vrijblijvende (kennismakings)afspraak om bij u op locatie eens te spreken over wat wij hierin voor elkaar kunnen betekenen.

Waarom wij voor Narvi kiezen.
Narvi is een betrouwbaar en 100% Fins bedrijf dat zich al vele jaren bewijst door het vervaardigen van hoogwaardige saunakachels. Net als WellnessProfs richt Narvi zich op het werken met duurzame kwaliteitsproducten waarbij bedrijfszekerheid en het reduceren van onderhoudskosten in de toekomst voorop staat. Narvi is een fabrikant die openstaat om van het geijkte pad af te wijken en zijn nek durft uit te steken om producten te innoveren en staat voor een uitstekende garantie. Daarom werken wij graag met Narvi samen, zijn wij ProDealer geworden, en laten wij zelfs saunakachels en/of onderdelen daarvan op maat door hun (pre)fabriceren.