PYRAMID sauna-gaskachels

 

WellnessProfs is producent van het alom geprezen  PYRAMYD (Piramide) sauna-verwarmingssysteem, installeert en levert aan dealer, installateur/saunabouwer en eindgebruiker. Al sinds 1987 is de PYRAMID de fijnste saunakachel op aarde! Het PYRAMID sauna-verwarmingssysteem is leverbaar in 16, 24, 48, 72, 96 en 144 kW uitvoering. Theoretisch kunnen wij nog zwaarder, maar tot op heden is dit nog nooit nodig geweest.

Sinds 1987 zijn er honderden Piramide saunakachels geplaatst in voornamelijk Nederland, België en Duitsland. Velen branden nog steeds, dag in dag uit. De ontwikkeling van de PYRAMID saunakachel staat natuurlijk niet stil. De techniek stemmen wij voortdurend af op de huidige eisen. Het originele principe waar de traditionele Savusauna model heeft gestaan, laten wij in tact.

Het geheim is een grote massa aan verwarmde saunastenen (soms wel meer dan 1000 kg) bij een ideale steentemperatuur. Hierdoor ontstaat een zacht, niet agressief saunaklimaat, met nauwelijks temperatuurschommelingen of afkoelingen bij een plotselinge toestroom aan veel saunagasten zoals bijvoorbeeld bij aanvang van een opgieting (Aufguss). Daarnaast heeft de PYRAMID saunakachel zoveel warmte opgeslagen dat er fantastische waterverdampingen verzorgd kunnen worden.

In onze eigen werkplaats worden alle saunakachels (of eigenlijk sauna- verwarmingssystemen) op maat gemaakt en onderhoud gepleegd aan branders en ventilatoren. Dagelijks werkt een team van specialisten aan ontwerp, veiligheid, functionaliteit en energiebesparing waarin wij een samenwerking gevonden hebben met techneuten binnen het team van PTH en PeRi Duurzaam. Er is dan ook geen PYRAMID saunakachel gelijk. De techneuten van het eerste uur zijn nog steeds betrokken bij de bouw van onze saunakachels.

Onze originele Piramide (ook wel als Pyramide saunakachel geschreven) is inmiddels twee maal vrijwel gekopieerd door derden omdat deze saunaverwarming zo succesvol is. Wij laten concurentie achter ons door geen concessies te doen op materiaalgebruik, installatievoorwaarden en veiligheidsvoorzieningen. Bij het ontwerp van de PYRAMID sauna verwarmingssystemen en bij installatie houden wij rekening met het gebruik. Als basis hebben wij de PYRAMID S-lijn als echte opgiet (Aufguss) saunakachel, de PYRAMID E-lijn als economische saunakachel die wat minder branduurtjes hoeft te maken maar wel snel op temperatuur moet zijn, en de C-lijn als compromis tussen beide.

Neem contact met ons op en maak een vrijblijvende afspraak om te bespreken wat de PYRAMID systemen voor u kunnen betekenen.